Snoeck Uitvaartzorg ROUWBERICHTEN  |   UITVAARTCENTRUM  
 
 
Bellevuestraat 24
8870 Izegem
24u/24u Tel: 051 30 09 40
info@snoeck-izegem.be
 
 
symboliek
 
 
SYMBOLIEK
Met ons nieuw uitvaartcentrum hebben wij geopteerd voor een eigentijds concept. Er is een duidelijk contrast tussen de strakke en sobere buitenkant en het warme interieur. Een tegenstelling die ook in de symboliek van dit gebouw tot uiting komt. Naast de witte toegangsdeur vindt u aan de voorkant van het gebouw rood glas. Rood als kleur van de liefde en de warmte.
 
Symboliek
 
In tegenstelling tot de buitenkant is het uitvaartcentrum vanbinnen bijna volledig opgebouwd uit ronde muren. Alsof de centrale aula, de rouwkamers en de zitruimte de rouwenden omarmen in hun verdriet.
 
Symboliek
 
Ook binnenin zijn de kleuren bewust gekozen. De rouwkleuren zwart, grijs en paars vervangen we maximaal door warmere kleuren die de bezoekers een gevoel van geborgenheid geven.
 
Symboliek
 
Het plafond van de centrale aula is een grote cirkel, zonder begin, zonder einde. Door de uitgekiende verlichting lijkt het alsof we het heelal zien, als teken van verbondenheid over de dood en de eeuwigheid heen. Eén enkel raam dient als licht en uitkijkpunt. Even staren naar de hemel en de wolken stemt tot nadenken over leven en dood.
 
Symboliek
 
Bij een overlijden worden we geconfronteerd met diepe emoties. Het warmrode tapijt in de aula heeft de vorm van een hart dat gebroken is door het intense verdriet.
 
Symboliek
 
De zeven rouwkamers en de afscheidskamer liggen niet langs één koele, rechte gang. Elke overledene was tijdens zijn leven een mens met een eigen identiteit, persoonlijkheid en stijl. Hij of zij verdient een individuele, karaktervolle rustplaats die hem respecteert in zijn eigenheid. Daarom zijn alle rouwkamers ook uniek qua kleur, vorm en inrichting.

Het funerarium van Snoeck Uitvaartzorg is technisch compleet uitgerust voor een perfecte verzorging en bewaring van de overledenen. Het voldoet hiermee volledig aan de strenge milieuwetgeving van Vlarem.
 
Symboliek
 
 
  Snoeck uitvaartzorg